Hållbarhet

På Gomibo gör vi allt vi kan för att hitta den produkt som passar dig. På så sätt hittar du en enhet eller ett tillbehör som du kommer att ha glädje av under lång tid. 'Handlingar, inte bara ord' är vad vi står för, och strävan efter hållbara alternativ är en del av det. Vad gör Gomibo för hållbarhet och miljö?


Att uppmuntra till hållbar (åter)användning av telefoner

Reparationer

Reparatie smartphone Ju längre du använder din nuvarande telefon, desto färre telefoner köps in. I slutändan minskar produktionen av telefoner, vilket i sin tur bidrar till en mer hållbar värld. Vi uppmuntrar våra kunder att använda sina telefoner så länge som möjligt. Naturligtvis kan det hända att något är fel med en enhet. I sådana fall hjälper vi kunderna att själva lösa enhetsproblem. På så sätt undviks ytterligare en slösaktig leveransresa, och kunden kan nå en lösning tidigare. Du kan läsa mer om självlösning av enhetsproblem här.

Kan du inte lösa problemet själv? I många fall är det fortfarande inte nödvändigt att köpa en ny produkt. Vi vet av erfarenhet att en enkel lösning eller en reparation gör att du kan njuta av din telefon mycket längre.

Outlet & renoverad

Med vår omfattande allt-i-ett-jämförelseguide gör vi allt vi kan för att se till att du väljer den produkt som är rätt för dig. Naturligtvis kan det hända att färgen eller storleken inte är som du förväntade dig när du packade upp produkten, vilket är anledningen till att du vill returnera den. Då kan vi inte längre sälja produkten som ny, men vi har hittat en lösning på detta tack vare vår outlet. Genom att sälja produkterna i vår outlet får produkterna en andra chans och kunderna kan köpa en enhet till ett mer konkurrenskraftigt pris. Vi reparerar också (lätt) skadade produkter och erbjuder dem ett andra liv i vår outlet. Bra för dig och ännu bättre för miljön.

När du köper en ny enhet från Gomibo har du också möjlighet att välja en renoverad iPhone.. En renoverad smartphone är en telefon som har använts tidigare, men som fortfarande fungerar helt okej. Dessa enheter har kontrollerats, eventuellt reparerats och får ett nytt liv som en renoverad modell. Genom att välja en renoverad telefon slipper du producera en ny, vilket är mycket miljövänligt!


Ärliga råd

Vi hjälper dig att hitta den produkt som passar dig. På så sätt kan du njuta av din produkt länge och behöver inte byta ut den mot en ny. För detta ändamål har våra utvecklare skapat en omfattande allt-i-ett-jämförelseguide. Från färg, storlek till material: du kan välja alla typer av filter så att du kan hitta en produkt som uppfyller alla dina krav.

Är du inte säker på vad du vill ha? Då kan du kontakta vår kundtjänst för att få ärliga råd. Vi arbetar inte med försäljningsbonusar eller mål: våra medarbetare ger dig råd precis som de skulle ge råd till sina familjer. På så sätt slutar du inte med en onödigt dyr enhet eller med onödiga tillbehör som hamnar i en byrålåda hemma.

Advies klantenservice

Högkvalitativa produkter

Alla produkter på vår webbplats, från trådlösa laddare till nya smartphones, måste först passera vårt Produktteam. De bedömer om en produkt uppfyller våra standarder och om den är tillräckligt bra för att läggas till i vårt sortiment. Det händer också regelbundet att vi inte tar med produkter på vår webbplats. Vi väljer högkvalitativa produkter som du som kund kan ha glädje av under lång tid.


Hållbara och miljövänliga produkter och varumärken

I vårt produktsortiment hittar du produkter med ett mer hållbart ursprung. Några bra exempel är produkter från Fairphone och House of Marley.

Fairphone

Fairphone använder material som kommer från ansvarsfulla källor. Detta har gett dem certifieringen (av miljömärket Blue Angel) som Världens mest hållbara smartphone. Dessutom är deras enheter modulära, vilket innebär att du kan byta ut enskilda delar. Om kameran går sönder behöver du alltså inte byta ut hela telefonen, utan du kan byta ut den separata kameran. På så sätt kommer din enhet att hålla i flera år! Förutom smartphones utvecklar Fairphone även hörlura, mobilskal, och andra tillbehör som t.ex. laddare och adaptrar. Du kan hitta deras utbytbara moduler på denna sida.

House of Marley

Hållbarhet är inte bara en fråga för en smartphone, utan även för dess tillbehör. Därför har vi också (mer) hållbara alternativ för tillbehör som högtalare och fodral. Ett exempel på detta är ljudprodukterna från varumärket House of Marley. Detta märke använder (mer) hållbara material som bambu, återvunnen ekologisk bomull och återvunnen PET. Deras produkter levereras i kartonger gjorda av återvunnet papper.


Förpackning och frakt

Frakt

Visste du att du själv kan påverka miljön genom att använda olika leveransalternativ? Genom att få ditt paket levererat till ett paketutlämningsställe i stället för hem till dig kan du minska koldioxidutsläppen. Detta beror på att leveransföraren inte behöver köra till ditt hem och kan leverera flera paketer på en gång.

Dessutom skickar vi inte längre ut ett brev när du beställer en SIM Only-förlängning från oss. Du får all information om ditt avtal via e-post. Det sparar inte bara papper men också frakt!

Förpackning

Vi har optimerat storleken på våra lådor så att vi kan skicka så mycket som möjligt i ett så litet paket som möjligt. Vår minsta låda rymmer därför (nästan) alltid en telefon med skal, skärmskydd och SIM-kort. Detta sparar åkattraktioner för fraktbolaget.

För närvarande använder vi fortfarande stoppningsmaterial i form av uppblåsbara luftpåsar. Vi valde detta eftersom de bara blåser upp dem när beställningen packas. På så sätt slipper vi transportera tunga och skrymmande pappersrullar som vi tidigare använde som stoppningsmaterial. Detta stoppningsmaterial förhindrar att din beställning skadas under transporten.

Til slut, har vi slutat att lägga broschyrer i fraktlådorna. Detta sparar en stor mängd papper varje dag.


Kontor

Kantoor indeling Vi försöker utforma våra kontor så att de är så hållbara som möjligt. Våra kontor är till exempel inte uppdelade i mindre kontorsutrymmen med egna klimatkontrollsystem. Det utrymme vi har används så effektivt som möjligt. Vi använder också LED-belysning och de flesta av våra möbler är renoverade.

Vårt kontor ligger i centrala Groningen och är lätt att nå med kollektivtrafiken. De allra flesta av våra kollegor går eller cyklar till jobbet, vilket också sparar koldioxidutsläpp.

Kaffet vi dricker på vårt kontor är gjort av bönor frånPure Africa. Dessa är inte bara hållbara, utan för varje kilo kaffe som säljs investerar Pure Africa också €1 i mikrolån.

Möten på distans äger vanligtvis rum online eller per telefon. När det gäller externa möten som verkligen inte kan ordnas per telefon, t.ex. besök på en mässa, uppmuntrar vi våra kolleger att ta tåget.


Framtid

Vi arbetar aktivt med att göra vår process mer hållbar. Detta är en process som vi tar itu med steg för steg varje dag. Har du några frågor eller förslag om hållbarhet? Skicka dem gärna vidare genom att kontakta vår Kundtjänst.


Bortskaffande av elektrisk och elektronisk utrustning (WEEE)

Logo AEEA/WEEE På Gomibo vill vi naturligtvis förhindra att farliga råvaror som finns i vissa apparater släpps ut i naturen. Därför hittar du den här symbolen på höger sida av våra batterier, elektriska apparater och elektroniska enheter. Produkter med den här bilden får inte slängas i soptunnan. Genom att tydligt ange detta vill vi bidra till att minska dessa farliga ämnen i naturen och därmed bidra till att skydda miljön och människans välbefinnande. Du har möjlighet att lämna tillbaka detta material till ett lämpligt inlämningsställe.